Tapiola Sinfoniettan 30-vuotisjuhlakonsertti

Kuva: Antti Kangassalo

Tapiola Sinfonietta saa 30-vuotisjuhlakonsertissaan 9. maaliskuuta Espoon Kulttuurikeskuksen Tapiolasalissa johtajakseen orkesterin ensimmäisen kapellimestarin, suomalaisen kapellimestari-ihmeen luojan Jorma Panulan. Solistina on nuorten viulistien kärkikaartiin kuuluva Tami Pohjola. Juhlakonsertin ohjelmassa on Nils-Eric Fougstedtin Passacaglia, Einojuhani Rautavaaran Divertimento, Jean Sibeliuksen Belsazarin pidot -orkesterisarja, Aulis Sallisen Viulukonsertto ja Uuno Klamin Merikuvia.

Vuonna 1987 perustettu Tapiola Sinfonietta on kasvanut 30 vuoden aikana 42 soittajan wieniläisklassiseksi kokoonpanoksi. Muista suomalaisista orkestereista poiketen orkesteri vastaa itse taiteellisesta ohjelmasuunnittelustaan.
Tapiola Sinfonietta tekee pitkäjänteistä yhteistyötä taiteellisten partnereidensa kanssa, ja orkesterissa vierailee säännöllisesti aikamme valovoimaisimpia kapellimestareita ja solisteja. Ohjelmassa on runsaasti myös kamarimusiikkia ja ennakkoluulottomia produktioita yli taiteenalojen. Toiminta tavoittaa kuulijoita myös kouluissa, sairaaloissa, neuvoloissa ja hoivakodeissa. Tapiola Sinfonietta vierailee säännöllisesti kotimaisilla festivaaleilla ja on tehnyt lukuisia kiertueita Euroopassa, Aasiassa ja Yhdysvalloissa. Yli 60 levyn diskografia on noteerattu maailmanlaajuisesti.

Tapiola Sinfoniettan 30-vuotisjuhlakonsertti 9.3. Espoon Kulttuurikeskuksessa.