ARS17 on tutkimusmatka nykytaiteeseen

Ed Atkins: Ribbons, 2014. Courtesy of the artist, Galerie Bortolozzi, Berlin and Cabinet Gallery, London

Kukin ARS-näyttely on historian kuluessa nostanut esiin ajankohtaisen kulttuurisen tai yhteiskunnallisen aiheen lähemmän tarkastelun kohteeksi. Kiasmassa 31. maaliskuuta avautuvassa ARS17 – Hello World! -näyttelyssä keskitytään globaaliin digitaaliseen murrokseen ja sen vaikutuksiin.  Digitaalisuutta ei lähestytä teknologia edellä, vaan inhimillisistä lähtökohdista, erilaisten tapojen, tunteiden, halujen ja yhteisöjen kautta. Arjessamme digitaaliset palvelut ja alustat auttavat luomaan ja ylläpitämään yhteyksiä ihmisten välillä, parantamaan ja kohdistamaan palveluita. Samalla kulutustottumuksemme, ihmissuhteemme ja kiinnostuksen kohteemme ovat näkyvämpiä ja julkisempia kuin koskaan aiemmin. Netistä on muodostunut mielentila, oma ja yhteinen.

Mukana näyttelyssä on yhteensä 35 taiteilijaa 13 maasta. Lisäksi ARS17+ Online Art sivustolle osoitteessa arsplus.fi on koottu ajankohtaista verkkotaidetta osaksi näyttelyä.

ARS17 on yhdeksäs nykytaiteen suurnäyttely, joka järjestetään neljättä kertaa Nykytaiteen museo Kiasmassa. ARS17-näyttelyn kokoaa kuraattorityöryhmä museonjohtaja Leevi Haapalan johdolla. Näyttely on osa Suomen itsenäisyyden satavuotisjuhlavuoden ohjelmaa.

ARS17, Hello World! Kiasmassa 31.3.-14.1.2018