Kimmo Pyykön ja Anssi Kasitonnin yhteisnäyttely

Anssi Kasitonni, Silmä, 2016. Kuva: Jukka Salminen

Kimmo Pyykkö –taidemuseossa Kangasalassa avautuu 25. maaliskuuta kahden kuvataiteilijan, Kimmo Pyykön ja Anssi Kasitonnin yhteisnäyttely, jossa nähdään lennokkaita ideoita ja uskaliaita toteutuksia. Kangasala yhdistää molempia näyttelyn kuvanveistäjiä. Kimmo Pyykkö vietti täällä lapsuutensa ja nuoruutensa ja Anssi Kasitonni puolestaan asuu ja työskentelee Kangasalan Sahalahdella edelleen.

Kimmo Pyyköltä Ilmassa itekkin -näyttelyssä nähdään teoksia hänen ns. lentokonealumiinikaudeltaan eli vuosien 1969 – 74 väliseltä ajalta. Kimmo Pyykön tuotanto on jaettavissa selkeisiin materiaaliperustaisiin kausiin. Lentokonealumiinikauden teokset Pyykkö veisti heti 60-luvun romurautaveistos- ja valurautaveistosperiodien jälkeen.

Siinä missä Kimmo Pyykkö kierrättää materiaaleja, ovat Anssi Kasitonnin teoksissa kierrossa kulttuurimme kuvat ja merkit. Ilmassa itekkin -näyttelyssä Kasitonnilta nähdään videoita – animoituja lyhytelokuvia – sekä veistoksia, jotka ovat aihepiiriltään tyypillistä Kasitonnia. Hän käyttää teoksissaan runsaasti populaari- ja viihdekuvastoista tuttuja hahmoja ja symboleja. Kasitonnin maailmassa seikkailevat kultainen pahvista tehty voittohevonen, 80-luvun Scifi-sitcom -sarjan hellyttävä Alf kromattuna sekä alumiininen pingisottelua seuraava Ritari Ässän auto K.I.T.T., hartsiin valetut tikarit, silmät, pääkallot ja sydämet, glitteri-rekat sekä amerikanraudat. Veistosten materiaalikirjo on lavea ja rinnastukset ovat hurjia, tyylilleen uskollisesti Kasitonni on yhdistänyt halpismateriaaleihin kultaa, kromia ja jopa timantteja.
Ilmassa itekkin – Kimmo Pyykkö & Anssi Kasitonni  Kimmo Pyykkö -taidemuseossa 25.3.-27.8.