Komedia burnout- ja masennuspotilaiden luvatusta maasta

Pirjo Luoma-aho näyttelee Masennuskomedian pääroolin. Kuva: Mitro Härkönen

Suuren metalliyhtiön johtaja Eeva Ahonen on työlleen omistautunut viisikymppinen nainen, joka saa työpaikallaan totaalisen hermoromahduksen – ja potkut. Eeva heittää mielialalääkkeet roskikseen, mutta pääsee kuitenkin ylös kotisohvalta vain huomatakseen, ettei kukaan enää halua palkata häntä. Lääkärin kehotuksesta Eeva lähtee vastentahtoisesti tutustumaan mielenterveyskuntoutujien työkeskukseen. Pian Eeva huomaa luotsaavansa huippuunsa hiottua tehostamisprojektia ja perinpohjaista työkulttuurin muutosta.

Mari Rantasilan ohjaama Masennuskomedia saa ensi-iltansa Kansallisteatterin pienellä näyttämöllä 29. marraskuuta. Tämä inhimillinen komedia kuvaa suurella sydämellä kilpailuyhteiskunnan muottiin itsensä pakottavan ihmisen rimpuilua, kontrollintarvetta ja itsepetosta. Masennuskomedian ovat kirjoittaneet Mari Rantasilan alkuperäisidean pohjalta Kirsikka Saari ja Jenni Toivoniemi.

Masennuskomedian pääroolissa nähdään Pirjo Luoma-aho, ja muissa rooleissa ovat Arttu Kapulainen, Maria Kuusiluoma, Antti Pääkkönen, Paula Siimes, Tuomas Uusitalo ja Pietu Wikström.

Masennuskomedia ensi-ilta Kansallisteateatterin Pienellä näyttämöllä 29.11.