Mariinskin seurue Mikkeliin jo 25. kerran

Valeri Gergijev ja hän orkesterinsa juhlistavat Suomen 100-vuotista itsenäisyyttä esittämällä  Jean Sibeliuksen teoksia kaikissa neljässä konsertissaan.

Maestro Valeri Gergijevin ja Mariinski-teatterin ensivierailusta Mikkelin Musiikkijuhlille tulee kuluneeksi kesällä 25 vuotta. Vierailuperinne on jatkunut katkeamatta näihin päiviin saakka.

Heinäkuun alussa Gergijev ja hän orkesterinsa juhlistavat Mikkelissä Suomen 100-vuotista itsenäisyyttä esittämällä Jean Sibeliuksen teoksia kaikissa neljässä konsertissaan.

Solisteina on joukko vanhoja tuttuja vuosien takaa, kuten pianistit Alexander Toradze ja Denis Matsujev. Vaikkakin venäläinen pianisti Aleksei Lubimov ensiintyy nyt Mikkelissä ensimmäistä kertaa, ei hän kuitenkaan ole ensimmäistä kertaa maakunnassa, sillä tuttavuus Seppo Heikinheimon kanssa toi hänet esiintymään Hirvensalmen Tervaleppäjuhlille. Hän esittää Seppo Heikinheimon muistokonsertissa Brahmsin Pianokonserton nro 1:n.

Kaksi lupaavaa nuorta, molemmat 26-vuotiaita, venäläistä taiteilijaa tekevät ensiesiintymisen- sä Mikkelissä, viulisti Olga Volkova sekä sopraano Pelagennaja Kurennaja.

Musiikkijuhlat näkyvät myös kaupungilla. Tänä kesänä klassisen musiikkia tuo kansan keskuu- teen Mikkelin keskustaan pianisti Iiro Rantala. Yksi konsertti Kauppakeskus Akselissa ja toinen, yleisökonsertti yhdessä 28-jäsenisen sveitsiläisen nuoriso-orkesteri Il Mosaicon kanssa Mikkelin kirkkopuistossa. Rantala tarjoaa myös lauantain iltajamit Anttolanhovissa.

Mikkelin XXVI Musiikkijuhlat 1.–9.7.