Musiikin aika tutkii taidetta ja autonomiaa

Susanna Mälkin johtamat kurssikonsertit ovat Viitasaari Areenalla 8. ja 9.7. Kuva: Simon Fowler

Viitasaaren Musiikin aika -festivaalin teemana on tällä kertaa taide ja autonomia (Art & Autonomy) vuorovaikutusyhteiskunnan keskellä. 
Konsertti- ja puheohjelma herättävät kysymyksen mm. siitä mitä tarkoittaa taiteen autonomia tänään, kun taiteen merkitystä arvioidaan yhä useammin välineellisesti. Mikä on kulttuurin osa, arvostus ja arvotus nykymaailmassa? Kuinka säilytämme taiteen autonomian ja mahdollisuudet yhteistyöhön aikana, joka henkii kilpailua ja lyhyen
aikavälin voittoja? Kuinka digitaalisuus vaikuttaa taiteilijan autonomiaan? Teemaa käsitellään sekä suomalaisesta että kansainvälisestä näkökulmasta, sävelten ja sanojen avulla.
Festivaalin konserteissa esiintyvät mm. Talea Ensemblea New Yorkista, norjalainen saksofoni-haitari-kontrabassotrio POING, kanadalainen Quatuor Bozzini, Uusinta Ensemble sekä Susanna Mälkki. Festivaalin säveltäjävieras on James Dillon.

Musiikin ajan ohjelmistossa halutaan nostaa esille suomalaisia säveltäjiä ja kantaesityksiä tilataankin säännöllisesti, eikä tämäkään vuosi ole poikkeus. Musiikin ajan tilausteoksena kuullaan torstain 6.7. konsertissa Viitasaaren kirkossa Jouni Hirvelän Fracture Mechanics newyorkilaisen Talea Ensemblen esittämänä.

Osana festivaaliohjelmaa järjestetään kaksipäiväinen taide&autonomia -seminaari Viitasaarella 6.-7.7.

Musiikin aika -festivaali Viitasaarella 4.-9.7.