Suomalaisen musiikin juhlaa Heinävedellä

Kuvassa sopraano Camilla Nylund. Kuva: Heikki Tuuli

Heinäveden Musiikkipäivät avaa 28. kesäkuuta juhlien residenssiorkesteri Helsinki Sinfonietta Leif Segerstamin johdolla ja solistinaan sopraano Marjukka Tepponen. Konsertin ohjelmassa on Sibeliuksen Luonnotar Op. 70 sopraanolle ja orkesterille sekä Kalevalan loppurunoon pohjautuva Erkki Melartinin Marjatta Op. 79 sopraanolle ja orkesterille. Lisäksi konsertti kunnioittaa Heinäveden Valamon luostarissa viimeisinä vuosinaan aikaa viettäneen ohjaajalegendan Kalle Holmbergin muistoa Leif Segerstamin sinfonian nro 309 ”Situations” …Kalle Holmberg in Memoriam kantaesityksellä.

Pääteokseksi Musiikkipäiville on valittu Uuno Klamin oratorio Psalmus Op. 27 kahdelle laulusolistille, kuorolle ja orkesterille. Solisteina laulavat sopraano Camilla Nylund ja baritoni Juha Kotilainen, kuorona on Helsingin filharmoninen kuoro ja orkesteria johtaa juhlien taiteellinen johtaja Erkki Lasonpalo.

Lisäksi tapahtumassa esiintyvät mm. Santtu-Matias Rouvali, Jaakko Ryhänen ja Seppo Hovi.

Juhlilla järjestetään myös kuoro- ja kamarikonsertteja Valamon luostarissa ja muualla Heinävedellä sekä Aino Ackté -musiikkiristeily Heinäveden reitillä.

Heinäveden Musiikkipäivät 28.6.-2.7.