Von Wrightin veljesten näyttely Ateneumissa

Ferdinand von Wright: Riekkoja (1893). Kansallisgalleria/Ateneumin taidemuseo, kokoelma Beatrice Granberg. Kuva: Kansallisgalleria/Hannu Pakarinen.

Suomen suuriruhtinaskunnan aikana eläneet taiteilijaveljekset Magnus (1805–1868), Wilhelm (1810–1887) ja Ferdinand (1822–1906) von Wright tunnetaan maisemien, asetelmien, luontoaiheiden ja tieteellisten kuvitusten tekijöinä.

Ateneumin taidemuseossa 27. lokakuuta avautuvassa Veljekset von Wright –näyttelyssä nähdään runsaat 300 teosta Ateneumin kokoelmista sekä suomalaisista ja ruotsalaisista julkisista ja yksityisistä kokoelmista. Esille saadaan myös Magnus von Wrightin täyttämiä lintuja Luonnontieteellisestä keskusmuseosta. Uusia näkökulmia esiin nostava näyttely syventyy tutkimaan veljesten taide-, kulttuuri- ja tiedehistoriallista merkitystä. Näyttelyn pääkuraattori on amanuenssi Anne-Maria Pennonen. Näyttely jatkaa vuonna 2018 Kuopion taidemuseoon sekä Tikanojan taidekotiin Vaasaan.

Värikästä suurnäyttelyä täydentävät Sanna Kanniston ja Jussi Heikkilän uudet teokset. Näyttely on osa Suomen itsenäisyyden satavuotisjuhlavuoden ohjelmaa.

Veljekset von Wright Ateneumin taidemuseossa  27.10.–25.2.2018