Anna Krogeruksen uutuusnäytelmä Ryhmäteatterissa

Kuvassa Pihla Penttinen, Juha Kukkonen, Santtu Karvonen, Ella Mettänen, Robin Svartström ja Minna Suuronen. Kuva: © Mitro Härkönen

Ryhmäteatterin syksyn ensi-ilta,  Anna Krogeruksen uusi kotimainen kantanäytelmä 9 hyvää syytä elää kertoo nuoresta naisesta, Klarasta, joka on pudonnut yhteiskunnan kelkasta, mitä tulee opintoihin, työelämään ja ihmissuhteisiin. Klaralle monet tavalliset asiat ovat vaikeita, ja ensimmäiseen omaan asuntoonsa muuttaessa hänen on ensimmäistä kertaa elämässään antauduttava ympäristölleen, joka hetkittäin musertaa hänet, mutta antaa myös kauneutta ja armoa.

Anna Krogeruksen näytelmä on kaunis ja hauska teos, jossa herkän ihmisen ääni pääsee kuuluviin suoritusyhteiskunnan puristuksista. Krogerus on palkittu Kritiikin kannuksella 2006, Savonia-kirjallisuuspalkinnolla 2009 ja opetusministeriön Suomi-palkinnolla 2012. Krogeruksen tarkka ihmiskuvaus ja teatterin keinojen oivaltava käyttö tekevät hänen näytelmistään helposti lähestyttäviä. Näytelmien kirjoittamisen ohella Krogerus opiskelee Rosen-terapeutiksi.

Näytelmän on ohjannut Kaisa-Liisa Logren.  Rooleissa nähdään kaikki Ryhmäteatterin omat näyttelijät Santtu Karvonen, Juha Kukkonen, Minna Suuronen ja Robin Svartström sekä vierailevat Pihla Penttinen ja Ella Mettänen.

9 hyvää syytä elää ensi-ilta Ryhmäteatterissa 10.10.