Carmen saa onnellisen lopun uudessa minioopperassa

Kuvassa Saara Kiiveri ja Sampo Haapaniemi. Kuva: Heikki Tuuli


Naapurit valittavat Carmenin äänekkäästä flamencotanssista, joten poliisi Jose saa tehtäväkseen pidättää hänet. Mutta niin käy, että Carmenista lumoutunut Jose unohtaa poliisityön ja Micaelan luona odottavan makaronilaatikon eikä edes poliisikoira saa Josea järkiinsä. Ja sitten tulee paikalle vielä kitaristitähti Escamillo. Miten tästä voidaan päästä onnelliseen loppuun?

Kansallisoopperan lapsille suunnattujen oopperoiden sarja jatkuu Carmen -minioopperalla, kun maailman suosituin ooppera nähdään nyt puolen tunnin mittaisena sovituksena. Minioopperan on kirjoittanut, sovittanut ja ohjannut Juhani Koivisto, lavastus ja puvut ovat Anna Kontekin. Carmenin roolissa vuorottelevat Saara Kiiveri ja Johanna Isokoski, Josena Sampo Haapaniemi ja Tiitus Ylipää, Micaelana Martta Jämsä ja Jacintha Damström ja Escamillona Taavi Kiviranta ja Otto Kentala.Esitys sopii kaikenikäisille, mutta lähinnä se on suunnattu alle kouluikäisille.

Carmen on maailman suosituin ooppera ja sen tunnetuimmat sävelet soivat Kansallisoopperan uudessa lapsille suunnatussa minioopperassa. Tarttuva musiikki esitetään kahden laulajan ja kahden soittajan voimin. Mukana ovat Carmenin tärkeimmät henkilöt ja lisänä vielä poliisikoira. Luvassa on edellisten minioopperoiden tavoin hauskoja ja vauhdikkaita tilanteita ja tarttuvaa musiikkia. Koko tarina käydään läpi puolessa tunnissa.

Ensimmäisen miehityksen ensi-ilta on maanantaina 11.2. ja toisen miehityksen tiistaina 12.2. Esitykset jatkuvat koko kevään ja syksyn.

Miniooppera: Carmen ensi-ilta Suomen Kansallisoopperan parvilämpiössä 11.2.