EMMAn näyttely tutkii taiteen ja muotoilun rajapintaa

Sandra Wirtanen, Prototype I, 2018. monikerroksinen jacquard / multilayered jacquard. Polyamidi, kupari, villa, aurinkokennot. Kuva:

EMMAssa 5. kesäkuuta avautuva näyttely tutkii taiteen ja muotoilun rajapintaa sekä teknisen taidon ja luovuuden yhteensovittamista Interwoven – Yhteen kudotut -näyttely avaa tekstiiliä materiaalinaan hyödyntävien taiteilijoiden ja suunnittelijoiden työskentelyä, ja välittää tarinoita taideteosten kautta. Näyttelyssä käsityön ikiaikainen perinne yhdistyy muuttuvaan maailmaan: tekniikat, materiaalit ja uudet teknologiat tuovat uudenlaisia mahdollisuuksia taiteeseen ja suunnitteluun. 

Näyttelyssä on esillä teoksia 12 suomalaiselta ja kansainväliseltä taiteilijalta. He lähestyvät tekstiiliä luovasti kokeillen, teknisellä taituruudella ja ennakkoluulottomasti uudella tavalla materiaaleja työstäen. Teokset tarjoavat näkymän tekstiilin mahdollisuuksiin nykytaiteen ja muotoilun rajapinnassa. Tekstiilin rooli tarinoiden, tiedon ja kulttuurin välittäjänä saa näyttelyssä päivitetyn kehyksen. 

Näyttelyn taiteilijat ovat Sheila Hicks, Hanna-Kaisa Korolainen, Maija Lavonen, Pia Männikkö, Nithikul Nimkulrat, Kärt Ojavee, Bella Rune, Kustaa Saksi, Sue Stone, Johanna Ulfsak, Timo Vaittinen ja Sandra Wirtanen. 

Interwoven – Yhteen kudotut on esillä EMMAssa 5.6.2019–1.3.2020.