Koskettava ja rakastettu musikaali TTT:ssä

 

Kuvassa Billy Elliot näyttelijät ja ensemble. Kuva: Kari Sunnari

Lee Hallin kirjoittamaan tarinaan perustuva ja Elton Johnin musiikkia soiva palkittu Billy Elliot-musikaali on valloittanut maailmalla jo 12 vuotta. Tampereen Työväen Teatterin 18. lokakuuta ensi-iltansa saavassa tuotannossa näyttämöllä nähdään peräti 55 hengen työryhmä, mikä tekee tästä yhden teatterin suurimmista musikaalituotannoista kautta aikojen. Billy Elliotin ja Michael Gaffreyn sekä tanssikoulun tyttöjen rooleihin on valittu esiintyjät koe-esiintymisen kautta. Kaikki mukana olevat lapset tulevat Pirkanmaalta.

Olemme nyt musikaalin harjoituksissa loistavassa vaiheessa. Jokainen poika kehittyy huimaa vauhtia, nälkä kasvaa tehdessä ja odotamme jo yleisön saapumista. Teknisiä ja taiteellisia yksityiskohtia vielä hiotaan. Billy Elliot tulee olemaan tunteiden vuoristorataa ja saattaa parhaimmillaan iskeä aika syvälle. Meidän pojat ja tytöt ovat huikeita, vetelevät ihan sata lasissa ammattilaisten joukossa. Päivittäin joku yllättää meidät kaikki taidoillaan tai oivalluksillaan. Tämä teos on huikea kokemus meille kaikille, ohjaaja Samuel Harjanne kertoo musikaalin harjoitusvaiheessa.

Musikaalin koreografi on Jari Saarelainen, kapellimestareina Joonas Mikkilä/Tony Sikström. Billy Elliotin rooleissa vuorottelevat Jiri Rajala, Osku Perkiö ja Simo Riihelä. Michael Caffreyn rooleissa Ilmari Kujansuu, Nuutti Kerppilä ja Juho Mönkkönen. Tanssinopettaja Mrs. Wilkinson on Petra Karjalainen ja pienen Debbie Wilkinsonin rooleissa vuorottelevat Mesihelmi Mänttäri ja Leila Ristimäki. Muissa rooleissa muun muassa Jyrki Mänttäri, Jussi Pekka Parviainen, Kristiina Hakovirta, Eriikka Väliahde, Riku Lehtopolku/Jukka Kontusalmi sekä 20 nuorta tanssikoululaista.

Billy Elliot ensi-ilta Tampereen Työväen Teatterin suurella näyttämöllä 18.10.