Lahtisten kokoelmat esillä Kangasalalla

Pablo Picasso, Ahdistuneen faunin kasvot, 1956. Keramiikka. Lahtisen kokoelma. Kuva Jussi Koivunen

Kimmo Pyykkö -taidemuseossa avautuu kesäkuussa suomalaisen ja eurooppalaisen taiteen mestareita esittelevä kesänäyttely, joka on koottu lehtimies, kustantaja Urpo Lahtisen (1931–1994), vaimonsa ja yhtiökumppaninsa Hymy Lahtisen (1930–2017) ja poikansa Jeppe Lahtisen kokoelmista.

Espanjalainen taide oli erityisen lähellä Urpo Lahtisen sydäntä ja Picassosta Pyykköön – Lahtiset keräilijöinä – näyttelyssä nähdään useita teoksia espanjalaisilta 1900-luvun suurnimiltä. Esillä on Pablo Picasson, Joan Mirón, Antonio Sauran ja Antoni Tàpiesin teoksia.

Suomalainen modernismi on myös näkyvästi esillä näyttelyssä. Teoksia nähdään muun muassa Alpo Jaakolalta, Unto Koistiselta, Erik Enrothilta ja Kimmo Kaivannolta. Näyttelyn muita suomalalaisnimiä ovat Mauri Faven, Kimmo Pyykkö ja monet muut. Esillä on myös ensimmäistä kertaa julkisesti muun muassa Marjatta Tapiolan tekemä Hymy Lahtisen muotokuva.

Kaikkiaan Lahtisten kokoelmassa on noin 800 teosta. Jeppe Lahtinen ja taiteilija Matti Kulmala ovat valinneet teosten paljoudesta näyttelyyn 100 työtä.

Picassosta Pyykköön – Lahtiset keräilijöinä Kimmo Pyykkö -taidemuseossa 16.6.–9.9.