Maailman hauskimmat villieläinvalokuvat Haltiassa

Suomen luontokeskus Haltia-ComedyWildlife2019-AndreaZampatti.

Koko perheen hilpeä luontovalokuvanäyttely LOL – Luonto on laiffii Suomen luontokeskus Haltiassa on jatkoa suuren suosion saavuttaneelle Nou Hätä -näyttelylle, joka nähtiin Haltiassa v. 2017. Myönteisten tunteiden lisäksi näyttelyllä halutaan kiinnittää huomiota villieläimiin ja luontoon, sekä herättää näyttelyn kävijöissä kipinän luonnonsuojelua kohtaan. 

Maailman hauskimmat villieläimet ovat maailmanlaajuisen kuvakilpailun The Comedy WildlifePhotography Awards (CWPA) tuotoksia. Kilpailun tavoitteena on edistää villieläinten suojelua kuvien herättämien myönteisten kokemusten kautta. Kuvakilpailu tekee myös tiiviisti yhteistyötä Born Free Foundation -säätiön kanssa, joka suojelee villieläimiä eri puolilla maailmaa. 

Ensimmäisen kerran CWPA -kilpailun kuvia oli nähtävillä Haltian Nou hätä -näyttelyssä kesällä 2017, jolloin esillä oli vuoden 2015 ja 2016 parhaimmisto. Nyt on menossa kuvakilpailun viides vuosi ja uudessa Luonto on laiffii, eli LOL -näyttelyssä on esillä CWPA-kilpailun parhaimmistoa vuosilta 2017-2018. Uudessa näyttelyssä kuvia nähdään peräti 82, joista noin puolet on nähtävillä KinoLOL:issa, näyttelysalin perällä. Fyysisinä kuvina näyttelyssä 42 valokuvaa. Tällä kertaa kuvakilpailun parhaimmistossa on myös kolmen suomalaisen luontovalokuvaajan suloiset otokset karhuista: Valtteri Mulkahaisen kuva Äiti palaa kotiin vanhempainillastaEsa Ringbomin kuva Kiusottelija ja Hannele Kaiholan kuva Tyrmäys.

Näyttelyssä esillä olevat valokuvat ovat myynnissä yksittäisinä kappaleina ja Haltian kävijät voivat halutessaan ostaa näitä kuvia omakseen. Ostajat saavat kuvat kotiinsa näyttelyn päätyttyä. Näyttelyn esityskorvaus ja myytyjen kuvien tuotto menevät suoraan villieläinten suojelutyöhön Born Free Foundation -säätiön kautta. 

LOL – Luonto on laiffii Suomen luontokeskus Haltiassa Nuuksiossa 18.5.-3.11.2019.