Prinsessa Pikkiriikki näyttämölle

Kuvassa Helmi-Leena Nummela, Hanna Vahtikari. Kuva: Kristiina Männikkö

Prinsessa Pikkiriikki on oman elämänsä bätmän ja kaikkien tuhmuroijien sankari, joka voi taikoa aikuiset vaikka Himpskattiin määräilemästä. Ja sen Pikkiriikki tekeekin, kun saa kuulla, että äidin vatsaan on muuttanut asumaan eräs Rasittava Urpo. Taikakoira Makkara kainalossaan Pikkiriikki syöksyy seikkailuun, jossa aikuisten säännöillä ja määräyksillä ei ole valtaa. Matkan varrella kohdataan Räkä-Eetu, osallistutaan makkaransyöntikilpailuun sekä tietysti etsitään ystävää, sellaista joka ymmärtää, että jokainen voi olla prinsessa tai vaikka delfiini jos sattuu huvittamaan.

Hannele Lampelan kirjoittaman ja Ninka Reitun kuvittaman kirjan pohjalta dramatisoidun lastennäytelmän Prinsessa Pikkiriikki saa ensi-iltansa Kansallisteatterin Suuren näyttämön lämpiöön 21. syyskuuta. Teatteri Vapaan Vyöhykkeen tuottaman lastennäytelmän on dramatisoinut ja ohjannut Lija Fischer, ja rooleissa nähdään Helmi-Leena Nummela/ Miila Virtanen ja Hanna Vahtikari.

Prinsessa Pikkiriikki etenee leikin assosiatiivisella logiikalla luoden koko ajan uusia maailmoja joihin aikuisten typerät säännöt eivät ulotu. Leikin kautta käsitellään vakaviakin aiheita, kuten lapsen kriisiä tämän saadessa tietää, että äidin vatsaan on muuttanut asumaan JOKU!  Kuvitteleeko Pikkiriikki koiransa taikavoimat vai onko se oikeasti taikova koira? Miten äidin sisälle voi muuttaa joku asumaan ja millaista siellä sitten on? Mitäköhän sinne Himpskattiin kuuluu ja tuleekohan vanhemmat sieltä takaisin, jos sittenkin tekee mieli halata?

Kansallisteatterin näytäntöjen jälkeen esitys viedään kiertueelle Itä-Helsingin päiväkoteihin. Prinsessa Pikkiriikki matkaa itään ilman että päiväkodeille koituu esityksestä mitään kustannuksia.

Prinsessa Pikkiriikki kantaesitys Kansallisteatterin suuren näyttämön lämpiössä 22.9.