Rolando ja Siv Pieraccinin taidekokoelman teoksia Sinkassa

Esa Riippa, uusi kevät, 2017, viivasyövytys, akvatinta, 31,5×22,5cm. Rolando ja Siv Pieraccinin kokoelma, Keravan taidemuseo. Kuva Pekka Elomaa.

Tammikuun alussa Keravan taidemuseossa avautunut Kuvan kosketus -näyttely esittelee Rolando ja Siv Pieraccinin taidekokoelmasta poimittuja teoksia. Yli neljäkymmentä vuotta Suomessa asunut Rolando Pieraccini on toiminut kirjallisuuden ja taidegrafiikan kustantajana ja tehnyt suomalaista taidetta tunnetuksi niin Italiassa kuin muuallakin maailmalla. Keravan taidemuseolle lahjoitettuun kokonaisuuteen kuuluu lähes 1600 grafiikanlehteä, maalausta, piirrosta ja luonnosta viideltätoista suomalaisen taiteen klassikolta ja yleisön rakastamalta grafiikan taitajalta.

Näyttelyn taiteilijat ovat Göran AugustsonJuhana Blomstedt Marjatta Hanhijoki, Hannu Hyrske, Raimo Kanerva, Pentti Kaskipuro, Inari Krohn, Juhani Linnovaara, Elina Luukanen, Lars-Gunnar Nordström, Onni Oja, Paul Osipow, Esa Riippa, Veikko Vionoja ja Rafael Wardi.

Näyttelyssä yleisö pääsee valitsemaan suosikkinsa ja saa mahdollisuuden voittaa itselleen Rolando Pieraccinin lahjoittaman grafiikanteoksen tai taidekirjan. Palkinnot arvotaan kuukausittain helmi-huhtikuussa ilmaissunnuntaisin klo 14. Palkittujen nimet julkaistaan museon nettisivuilla ja Facebook-sivuilla. Palkinnot tulee noutaa Sinkan infosta näyttelyn loppuun mennessä.

Kuvan kosketus, Rolando ja Siv Pieraccinin kokoelma Keravan taidemuseossa 13.1.–5.5.