Sotta Pyttynen Hevosenkengässä

Kuva: Pekka Elomaa

Teatteri Hevosenkengän syksyn 2018 ensi-ilta nähdään Juhannusmäen kotinäyttämöllä 20.9. Katja Krohnin käsikirjoittama ja ohjaama Sotta Pyttynen on näytelmä Iirosta ja Ukista ja siitä, miten asiat voi tehdä monella tavalla oikein.

Iiro on pieni pöytätapainen poika: hampaat on pesty, hiukset on suittu, mieli on tyyni, eikä tuittu. Vaan kuinka on ukkinsa, Sotta Pyttysen laita? Rohmuaako hän romua, laistaako luuttua, entä pelkääkö pesua? Nelivuotias Iiro kokee elämänsä seikkailun, kun hän pääsee ensi kertaa Ukkinsa luo yökylään. Illan aikana hassutellaan, juostaan hippaa, ja pelataan palloa, mutta käydään myös kiivaat väittelyt pöytätavoista, sekä yöpuvun saloista.
Teatterin galleriakin muuttuu Sotta Pyttysen hengessä mummolaksi.

Sotta Pyttysen lavastuksen ja nuket on suunnitellut Mimmi Resman, musiikki on Salla Markkasen käsialaa, valot on suunnitellut Erkki Niinimäki ja näyttelijöinä ovat Niina Sillanpää sekä Antero Nieminen.

Sotta Pyttystä esitetään Teatteri Hevosenkengän kotinäyttämöllä, Espoon Mankkaalla syys-lokakuun ajan. Sen jälkeen esitys lähtee kiertueelle ja sitä voi tilata.

Sotta Pyttynen ensi-ilta Teatteri Hevosenkengässä 20.9.