Uusi tulkinta klassikkomediasta

Miehen kylkiluu -näytelmän rooleissa nähdään mm. Kouvolan Teatterista on näyttelijä Hannele Laaksonen ja Kotkan Kaupunginteatterista Anne Niilola. Kuva: Moe Mustafa

Kahdeksan teatterin yhteistyö saa jatkoa, kun Berliinissä Heimathafen Neukölln-teatterissa sai ensi-iltansa 7. syyskuuta Mikko Roihan ohjaus Maria Jotunin klassikkokomediasta Miehen kylkiluu. Se on kolmivuotisen yhteistyöhankkeen toinen tuotanto Pesärikon jälkeen.

Ideana on, että yhteistyöteatterit antavat produktioon yhden näyttelijänsä vuoden ajaksi. Esityksiä on jokaisessa teatterissa 6–20, jolloin yhteisesitysmääräksi tulee noin sata. Mukana hankkeessa ovat Kouvolan Teatteri (ensi-ilta 14.9.), Kotkan Kaupunginteatteri (ensi-ilta 20.9.), Riihimäen Teatteri (ensi-ilta 27.9.), Tanssiteatteri Minimi (ensi-ilta 30.11.), Jyväskylän kaupunginteatteri (ensi-ilta 30.1.2019), Teatteri Eurooppa Neljä, Turun Kaupunginteatteri (ensi-ilta 5.2.2019) sekä suomalais-berliiniläinen Vapaa Teatteri.

Mukana Kouvolan Teatterista on näyttelijä Hannele Laaksonen, joka juhlistaa näytelmän myötä eläkkeelle jäämistään. Kotkan Kaupunginteatterista produktioon on osallistunut Anne Niilola. Lisäksi näyttämöllä nähdään Paavo Honkimäki Teatteri Eurooppa Neljästä ja Jyväskylän kaupunginteatterista, Ulla Reinikainen Turun kaupunginteatterista sekä Maija Siljander Riihimäen Teatterista ja Tanssiteatteri Minimistä.